Ma: 2018. február 21. szerda - Eleonóra napja
Jelenleg nincs tanítás! Becsengetés: 07:15-kor
A város első ökoiskolája
2013-11-25
Az Arany János Általános Iskola és Gimnázium elnyerte az Oktatási és Kulturális Minisztérium valamint a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium által adományozható ÖKOISKOLA címet 2008 áprilisában. A legmagasabb állami elismerés annak az oktatási intézménynek adható, amelynek az iskolafejlesztési és pedagógiai munkája kiemelkedően magas színvonalon képviseli a környezeti nevelés és a fenntarthatóság pedagógiai értékeit.

Iskolánkban a természettudományok oktatása és a környezeti nevelés kiemelt területe a Pedagógiai Programnak és a Helyi Tantervnek, így az ökoiskola címre való jogosultság alapvető kritériumának megfeleltünk. A cím eléréséhez kiírt pályázatban további csaknem 90 kritériumot kell teljesíteni, folyamatosan fejlesztve a tevékenységeket a körülöttünk levő természeti környezet maximális tiszteletben tartásával. Ehhez az elkövetkezendő 3 évre, illetve hosszútávra is tervezetet készítettünk, aminek megvalósításban a tanulók, az iskola dolgozói, a szülők és az intézmény közvetett partnerei is egyenrangú résztvevők.

„Ezt a világot nem őseinktől örököltük, hanem utódainktól kaptuk kölcsön!” – szól az idézet. Ennek tükrében próbálunk vigyázni rá, tenni érte. Folyamatosan támogatni szeretnénk a gyerekekben a környezettel szembeni felelősségérzetet, az önálló megfigyelő- és ítélőképesség kialakítását, aminek érdekében a természethez kell fordulnunk segítségért. Rövid távú terveinkkel kitekintünk az udvarunkra: madárbaráttá szeretnénk tenni, iskolakert létrehozását tervezzük és meteorológiai mérőállomást fogunk üzemeltetni nemzetközi mérésekhez kapcsolódva.

Az ÖKOISKOLA nemzetközi hálózati project 1986-ban indult, ma tíz ország több száz iskolája vesz benne részt. Minden országban azonos elvek alapján, a helyi körülményekhez alkalmazkodva kell kidolgozni az iskola szerepét a helyi környezeti problémák felismerésében és megoldásában.

A díj átadására 2008. június 6-án kerül sor Budapesten.

Horváthné dr. Hidegh Anikó
igazgató
 

 

További híreink: 

 

Kedves Szülők és Diákok!

A 2013/2014-es tanévben is tovább folytatódnak gyűjtőakcióink: 


 
ősszel és tavasszal papírgyűjtés
 

 
műanyag kupakok és palackok, illetve fémdobozok a papírgyűjtéssel egy időben
 

 
szárazelem (www.pontvelem.hu) folyamatosan a tanév során


 
„A jövő nem fogja jóvátenni, amit te a jelenben elmulasztasz.” - (Albert Schweitzer)

 

FEBR.
21
Pangea matematika verseny, iskolai forduló
FEBR.
22
Pangea matematika verseny, iskolai forduló
FEBR.
22
Szóbeli felvételik a gimnáziumi tagozaton
FEBR.
22
16:30: Nyitva van az Aranykapu elsős beiskolázási program 2. alkalom - A mi iskolánk: Zenebona, játékos angol + informatika
FEBR.
23
Pangea matematika verseny, iskolai forduló
FEBR.
23
Szóbeli felvételik a gimnáziumi tagozaton
FEBR.
23
ARANY PÁLYÁZATOK leadási határideje
FEBR.
23
Beiskolázási szünet - általános iskola alsó, felső, SNI-T, RAK - Ajándékkészítés az április első osztályos beiratkozásra
FEBR.
25
Kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja
FEBR.
27
Aranyos Percek - kulturális bemutató ovisoknak az Arany Napok rendezvénysorozat keretében
FEBR.
28
14:00: Szárazelemek gyűjtése és leadása , zöld folyosó
JÚN.
15
A tanév utolsó napja
Az oldal készült 2013-ban.