Ma: 2020. július 04. szombat - Ulrik napja
Jelenleg nincs tanítás!
Egészséghét 2013.
2013-12-10
Iskolánk hagyományaihoz híven, ismét egy egész héten át, változatos programokon ismerkedhettünk az egészséges életmód előnyeivel. Valkai Andrea (9. b) összefoglalója az eseményekről…
Nekem a legjobban tetszett:

Szerdán a gimiseknek dr. Zacher Gábor érdekes előadást tartott a „Betépett álmodozók” –ról, a művészek drogfüggőségéről, a szer kiismerhetetlen hatásairól, valamint beismerte, szenvedélyes pipa- és mogyoróscsoki-függőségét. Délután a lányok örülhettek, mert egy profi kozmetikus, Nyers Gabriella jött el kisminkelni az érdeklődőket.

Pénteken került megrendezésre a várva várt Nonstop Sport, amelyen az eddigi legnagyobb létszámú sportkedvelő „tömeg” gyűlt össze. Lehetőség volt a tanárokkal foci- és kosármeccset vívni, valamint az érdi baseballozók jóvoltából ezt a játékot is kipróbálni. Továbbá választhattunk a zumba, csocsó, póker, darts és floorball közül is. A hangulatot a folyamatosan szóló zene, és sok-sok egészséges finomság fokozta. Éjfélig kitartottunk, aztán szüleink jóvoltából „hazakeveredtünk”.
Hajrá Egészséghét, hajrá 9. b


Egészséghét

Hétfőn reggel felkeltem
És rájöttem,
Hogy egészségtelen az életem.

Bejövök a suliba,
Csokit eszek sunyiba,
De megláttam egy plakátot,
Egészséghét a barátod!
A cukromat megmérem,
Nem halok meg, remélem.
Változok most már egy kicsit,
Gyümölcsre cserélem a csokit.

Nonstop Sporton itt voltam,
Nagyon sokat mulattam,
És nem randalíroztam.

Megfogadtam, amit a rendőrök mondtak,
Így az éjjel, rám nem szóltak.
Sok zöldség és gyümölcs várt,
Sajnos éjfélkor a bár bezárt.

A szervezetem megvédték,
Jövőre is találkozunk, Egészséghét!
Kristóf Attila 9.b


Az egészséghét – Benedik Balázs 4.b

Az iskolában november utolsó hetében volt az egészséghét. Nekem az ugrálóvár tetszett legjobban, ott töltöttem a legtöbb időt. A nagy csúszdán egyet csúsztam, a kicsin pedig, kettőt. A trambulinban öt percet töltöttem Danival és Marcival. Én ugrotta a legnagyobbat. Az egészséges feltétű kenyerek kóstolása is nagyon tetszett. Ezeket a kenyereket a 7.b osztályosok állították elő. Volt mindenféle köztük, paprikás és fokhagymás is. Nekem a fokhagymás ízlett a legjobban. A vércukor- és vérnyomásmérés is nagyon jó volt. Mindegyik eredményem nagyon jó lett. A sportvetélkedőt a mi osztályunk nyerte meg. Tudom, hogy nem a győzelem számít, hanem az, hogy jól érezzük magunkat. Ez a hét volt az idei tanévben a legjobb és a „legegészségesebb” is. Szerintem, mindenki emlékezni fog rá az osztályból.

Az egészséghét – Kalász Nóra 4.b

Iskolánkban november utolsó hetében volt az egészséghét. A programok nagyon jók voltak, nekem a legjobban a kóstolás tetszett. A táncszobában – szerdán – a hetedikesek kenyérre kenhető krémeket kevertek. Volt köztük snidlinges-túrós, paprikás vajkrémes, spenótos-túrós és fokhagymás kenyér is. Amint beléptünk a táncterembe, már minden kenyérszelet arra várt, hogy megkóstoljuk. Először mindenki végignézte, és szemügyre vette az asztalok kínálatát, és csak utána választottunk. Legtöbben először a paprikás-vajkrémmel próbálkoztak. Én még megkóstoltam snidlinges-túrós kenyeret is. Senki sem akarta kipróbálni a spenótos-túrós kenyeret, de Zsuzsa néni mondta, hogy legalább egy valaki ízlelje meg, mert nagyon finom. Én végül rászántam magam. Becsuktam a szemem, úgy tettem be a számba. Legnagyobb meglepetésemre a kenyérnek nagyon jó íze volt. Annyira ízlett, hogy kétszer is vettem. Vass Éva néni fotózott, miközben mi ismerkedtünk az új ízekkel. Amikor visszaértünk a terembe, mindenki arról beszélt, hogy milyen jó volt a kóstolás. Nekem nagyon tetszettek a programok, remélem jövőre is szerepelni fog az  egészséghét programjainak listáján a kóstolás.
Képtár:
Az oldal készült 2013-ban.