Ma: 2020. május 25. hétfő - Orbán napja
Jelenleg nincs tanítás! Becsengetés: 07:15-kor
Már tudok olvasni!
2013-11-25
Nyílt órákon láttuk vendégül az érdeklődő szülőket az első osztályokban november harmadik hetében.
Izgalommal teli várakozás előzi meg minden tanévben a nyílt órákat, amikor a szülők betekinthetnek az iskolában folyó munka részleteibe. A tanító nénik igyekeznek bemutatni az órákon folyó számtalan tevékenységet, a gyerekek büszke tekintettel keresik hozzátartozóikat a széksorok között, a szülők pedig, legtöbbször elcsodálkoznak, hogy az iskolai munkát alig három hónapja elkezdő gyermekeik mennyit fejlődtek, ügyesedtek. Ebben a tanévben az 53. tanítási napon történtek az apró csodák. Matematikai feladatok, írás és olvasás, illetve ének-zene szerepelt a rendkívüli órarendben.

A nyílt órák tapasztalatai szülői szemmel:

Boldog izgalommal ültem be elsőszülött fiam osztályába az 1.b-be, hogy bepillanthassak a matematika- és anyanyelvórák munkájába. Az én kisfiam nem olvasott és nem írt, amikor beült az iskolapadba, ma már önállóan vesz kézbe könyvet és ír. Már el is fejeltettem, hogy milyen kemény munka mindezt megtanulni, mégis milyen természetes, hogy számolunk, olvasunk és írunk! Azt pedig, hogy a tanító nénik milyen sokat és keményen dolgoznak a tanórákon, nem is tudtam! Gyermekként és diákként úgy emlékszem, nem ezzel foglalkoztam az órákon. Köszönöm az élményt, a matematikát és anyanyelvet tanítóknak.
Tittel Johanna
szülő

A nyílt órák eseményei diákszemmel:

Nagyon vártam ezt a napot, mert megmutathattam a szüleimnek, hogy milyen ügyes vagyok az iskolában. Örülök, hogy apukám is el tudott jönni, így mind a ketten látták, hogy már jól tudok olvasni, és sokszor jelentkezem. Nagyon szeretem az érdekes feladatlapokat, ezért örültem, hogy Anna Mária nénitől ezt is kaptunk ezen az órán. Megoldottam minden feladatot! Anyukám és apukám megölelt, nagyon megdicsért mikor elbúcsúztunk.

Ötvös Huba Mátyás
1.a
Képtár:
Az oldal készült 2013-ban.