Ma: 2020. május 25. hétfő - Orbán napja
Jelenleg nincs tanítás! Becsengetés: 07:15-kor
Csillag, Vidra és a könyvnyomtatás
2013-10-01
A városi sétái alkalmával meglátogatott helyszínek számát tovább gyarapította a 3.a osztály. Brauswetter Viktor állatorvos rendelőjében és az EFO Kiadó és Nyomdában jártak az elmúlt két hétben.
Csillag, a szénára éhes lovacska, Vidra, a bozontos puli, Karamell, a barátságos cica, halak, tengeri malacok és színes, csivitelő madársereg várt bennünket Brauswetter állatorvos bácsi mini állatkertjében. A doktor bácsi mindegyik állatról mondott pár érdekességet, és megmutatta a rendelőjét. Elmondta azt is, hogy minden kisgyermeknek és szüleiknek is szívesen ad tanácsot, ha valamilyen állatot szeretnének vásárolni.

Már nem is sétán, hanem egy kisebb túrán vettünk részt, amikor a Batta Ipari Parkban a könyvkészítés folyamatával ismerkedtünk. Az EFO Kiadó és Nyomdában Fonyódi Ottó igazgató várt bennünket. Egy képzeletbeli papírlappal indultunk a gépek közé, és egy kész könyvvel fejeztük be a nyomdalátogatást. Közben láttuk, amint a lapok megfelelő sorrendben egymás után a helyükre kerülnek, összeragasztják a gerincüket, és a nagy gépek megfelelő méretűre vágják a köteteket. Az irodában az elkészült, és már a boltokban megvásárolható könyveket is megcsodálhattuk.

Az igazgató bácsi elmondta azt is, hogy plakátokat, naptárakat és szórólapokat is készítenek a munkatársai. Nagyon örültünk, amikor egy gyors fotózás után egy számítógépen, pár perc múlva pedig, egy nagy, színes plakáton mosolyogtunk mindnyájan. Szép emlék marad ez erről a sétáról, és a feliratára is sokáig emlékezni fogunk: 3.a a legjobb csapat!

Köszönjük szépen a felnőttek türelmét és azt, hogy sok munkájuk mellett szántak ránk időt!

3.a osztály
Képtár:
Az oldal készült 2013-ban.