Ma: 2020. május 31. vasárnap - Angéla, Petronella napja
Jelenleg nincs tanítás!
Öt tanulónk kapott Janikovszky-díjat
2013-06-05
A városi gyereknap keretében, május 26-án Janikovszky Éva Gyermek Művészeti Díjjal jutalmazta a Barátság Kulturális Központ azokat a fiatalokat, akik az év során kimagasló munkát végeztek valamelyik oktatási intézményben vagy alkotóközösségben. Az elismerésben iskolánk öt tanulója részesült.
Tehetséges táncosok, ifjú zenészek és képzőművészek örülhettek az idén első alkalommal átadott Janikovszky-díjnak, melynek alapításáról a BKK kollektívája 2012-ben döntött. Büszkék vagyunk azokra a gyermekekre, akik iskolai javaslatra, vagy valamely alkotóközösség tagjaként érdemelték ki az elismerést.

A díjazottak:

Szabadka Virág Bernadett (4. a)

Virág első osztálytól kezdve Kökönye Népzenei Együttesünkben zenél, énekel. A zenekar tagjaként több országos minősítőn ért el kiváló eredményt. Versenyeken, ünnepi műsorokon, iskolai és városi rendezvényeken sikeresen szerepel. A népzene szeretete mellett Százhalombatta Művészeti Iskolájában is kitűnt tehetségével. Legutóbb az érdi Lukin László Zeneiskola Regionális Fuvolaversenyén az I. korcsoportban I. helyezést ért el. Városunkban – május elején – a Pesovár Héten megrendezett I. Tankerületi Énekversenyen ezüstminősítést szerzett.

Szabó Brigitta (9. Ny)

Évek óta az iskolai színjátszó szakkör kiemelkedő tagja, vezető egyénisége. Színpadi szereplésein kívül, építő gondolataival, ötleteivel számtalan iskolai színdarab megszületéséhez is hozzájárult. Az idei tanévben elnyerte a diákigazgató címet, és a Fordított Napon nagy hangsúlyt fektetett a különböző művészeti tevékenységekre. A Körúti Színház tagjaként az ország számos pontján képviselte városunkat. Szerepeit mindig nagyon komolyan veszi, sok időt és energiát fordít az adott karakter megformálására. Kitartása és akaratereje nagyfokú művészi alázattal párosul.

GULYÁS JANKA – BKK „Látás iskolája” csoportja

Janka szorgalmas, tehetséges, kreatív, a közösség kiemelkedő személyisége. Tehetsége mellett kitartása is példaértékű. Szívesen alkot társaival, de motiválja is a csoport tagjait a kitartó, szorgalmas munkára. Pozitív tulajdonságai alapján kiérdemelte, hogy László Bandy művésztanár, a ”Látás iskolája” szakmai vezetője, javasolja Jankát a Janikovszky Éva Művészeti Díjra.

KALUCZKY ZSOMBOR – Kiskörúti Színisuli

Már több szerepben is bizonyította tehetségét – a Kiskörúti Színisuli és a Körúti Színház társulatának külsős tagjaként – számos előadásban. Évek óta tagja a színisulinak, a sok elfoglaltsággal járó próbákon és előadásokon rendszeresen, kitartóan részt vesz, ennek is köszönhető sok sikeres fellépése. Erre az elismerésre a csoport vezetője fenti tulajdonságai alapján javasolta.

ZOLTA HANNA JÁZMIN – BKK Paletta szakkör

Hanna kreatív, érdeklődő és nagyon szorgalmas. A foglalkozásokon mindig megjelenik, a kiállítások alkalmával is lehet rá számítani. Kedves, kitartó személyiség. A csoport tagjai számára is példamutató egyéniség. A csoport vezetője javasolta erre a kitüntetésre.
Az oldal készült 2013-ban.