Ma: 2020. május 31. vasárnap - Angéla, Petronella napja
Jelenleg nincs tanítás!
„Próbamunkán” jártak a másodikosok
2013-06-03
Iskolánk második osztályos tanulói május 7-én Budapestre indultak, hogy a Mini City-ben kipróbálják a felnőttek, egyelőre rejtélyes világát. Hudák Bertalan így emlékezett vissza kirándulásra…
… a Mini City egy város, ahol kialakították a felnőttek munkahelyeit, a gyerekek számára megfelelő méretben. Először a KRESZ szabályaival, jelzőtáblákkal ismerkedtünk, és egy rövid feladatlapot is kitöltöttünk. Hasznos volt ez az előadás, mert a nyári szünetben fontos lesz, hogy óvatosan közlekedjünk, vigyázzunk magunkra.

Az előadás után következett csak az igazi munka! Megismerkedtünk a tévéstúdiók izgalmas világával, autót szereltünk a szervizben, csokrokat kötöttünk a virágüzletben, a falakat is összemázolhattuk a festőszobában. A lányok különleges frizurákat készítettek egymásnak a fodrászatban, néhányan hamis pénzeket vizsgáltak a bankban, és a miniváros fogorvosi székébe is bátrabban beleültünk, mint az igaziba. Kísérleteztünk a laborban, és a rendőrmotorral is utolértünk minden rendetlenkedőt. Szerencsére, a cellába zárt foglyok hamar kiszabadultak, hogy tovább indulhassanak a színpadra, ahol kedvenc dalainkat énekelhettük. Különleges volt a benzinkút is, hiszen itt nem kellett fizetnünk tankolás után (ennek biztosan örülnének a felnőttek is), és a moziban is jól szórakoztunk.

Útban hazafele, megálltunk egy nagy szaladgálásra a Kopaszi-gáton. Szükségünk volt a mozgásra, mert a felnőtteknek való munkák kipróbálása nagyon érdekes volt, de azért legtöbbünk még szeretne vidám, gondtalan gyerek maradni!
Képtár:
Az oldal készült 2013-ban.