Ma: 2020. május 25. hétfő - Orbán napja
Jelenleg nincs tanítás! Becsengetés: 07:15-kor
„Panna, mesélj nekem az iskoláról!”
2013-03-18
Mesélt bizony Panna, a 2. b osztály tanulója Bruminak, az iskolától, a nehéz tanítási óráktól és hatalmas táskától félő kismacinak. Az „Aranyos Percek”-en március 7-én Panna igyekezett megnyugtatni minden nagycsoportos óvodást és Brumit, hogy az iskolában nagyon sok érdekes, vidám dolog történik.
Hagyomány már iskolánkban, hogy az Arany Napok keretében vendégül látjuk városunk nagycsoportos óvodásait, hogy belekóstolhassanak az iskolai tevékenységekbe, ismerkedjenek az itt folyó élettel. Így tettük ezt ebben a tanévben is.

Idén Brumi maci (Molnár Zalán, 2.a) és Hevesi Panna (2.b) volt a kicsik alkalmi idegenvezetője. Ők mutatták be rövid műsorunk szereplőit, beszéltek a tanítási órákon folyó munkáról, az iskolai élet vidám perceiről.

Láthatták a nagycsoportosok és az óvó nénik a népi játékokat felelevenítő első b osztályosok táncait, hallhatták a furulyát ügyesen megszólaltató második a osztályosokat. Keszthelyi Zakariás (2.b) verséből megtudhattuk, hogy az informatika tudományát nem is olyan nehéz elsajátítani, hogy a tanteremben lévő egér nem igazi, ezért bizony, nem kell sajttal megetetni. Brauswetter Lívia (2.a) az állatokkal kapcsolatos ismereteket elevenítette fel, egy szerelmes hód viszontagságos történetét mesélte el. Végül Brumi és az óvodások is fellélegezhettek, mikor a negyedik bések vidám táncából megtudták, hogy bizony az iskolatáska is könnyebbé válik, ha jó hangulatban, vidám társakkal indulnak a gyerekek a tantermek felé.

A „Játék éve” eseménysorozat keretében az óvodások legkedvesebb játékaikat rajzolták le, és küldték el iskolánkba az óvó nénik segítségével. Köszönjük a sok-sok vidám rajzot! A pályázat eredményeit Kovácsné Rumpler Erzsébet, az alsó tagozat igazgatóhelyettese hirdette ki.
Képtár:
Az oldal készült 2013-ban.