Ma: 2018. május 21. hétfő - Konstantin napja
Jelenleg nincs tanítás! Becsengetés: 07:15-kor
Erasmus+ diákcsere Spanyolországban
2018-04-24

2018. április 8-a és 14-e között öt napos diákcsereprogramon vett részt a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium négy diákja, valamint három pedagógusa. A találkozóra a „READ in Europe“ Erasmus + projekt keretében került sor. A magyarok mellett a horvát, litván és olasz partnerek is ellátogattak a spanyolországi Tomellosóba.

Az Arany diákjai külföldi társaikkal sokféle foglalkozáson vettek részt, amelyek során rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek a partnerországok kultúrájáról, a drámai műfajokhoz való viszonyáról, valamint a színházi életről. Megismerkedhettek a spanyol nyelvvel, kultúrával, konyhával, és – nem utolsósorban – fejleszthették az angoltudásukat, hiszen a kommunikáció nyelve végig az volt.

Ezen az utolsó diákcserén került sor a projektben részt vevő országokkal közösen írt színdarab bemutatójára. A találkozó előtt a magyar és külföldi diákok megtanulták a nekik szánt szerepeket.A spanyol iskolában három napon keresztül dolgoztak a történeten, megbeszélték a legapróbb részleteket (díszlet, kellékek, kosztümök, hangeffektusok, zene stb.), kísérőtanáraik segítségével dramatizálták az általuk írt krimit, melynek címe: Gyilkosság Isztambulban. A darabhoz a magyar diákok készítették a koreográfiát, amit a helyszínen (Tomellosóban) tanítottak be a többi szereplőnek. A bemutatóra a 4. nap délutánján került sor, mindenki izgatottan várta. A spanyol diákok kifejezetten lelkesek voltak, hiszen a közönség soraiban szüleik, pedagógusaik és diáktársaik ültek.

A cserediákok tanórákon is részt vehettek, ízelítőt kaptak a spanyol gyerekek iskolai életéből, megfigyelhették a nyelvtanulási módszereket, valamint jó gyakorlatokat cserélhettek egymással.

A hét során ellátogattak Cuenca városába, ahol egy igazán érdekes és interaktív idegenvezetéssel fedezhették fel a csodálatos, sziklára épült óvárost. Az idegenvezetés során nemcsak történelmi vonatkozású információkkal gyarapodtak, hanem az angol szókincsüket is gazdagíthatták a különböző szakkifejezések és szinonímák megtanulásával.

Az együtt töltött idő alatt a diákok nagyon sok új barátságot kötöttek és rengeteg felejthetetlen élményben volt részük. A május végén esedékes NYEK-es vizsga kísérő előadásaként itthon is színre viszi a krimit (Gyilkosság Isztambulban), angol nyelven, több 9.-es és a projektben részt vevő diák közreműködésével. Akkor zárul majd le igazán ez a projekt – az itthoni produkció lesz a koronája.

A beszámolókból készített kiadvány: http://anyflip.com/uerb/xljx/
A projekt weboldala: http://readineurope.weebly.com/

 

Képtár:
MÁJUS
22
08:00: Fizika érettségi írásbeli vizsga
MÁJUS
22
NYEK angol nyelvű dráma próba - BKK
MÁJUS
23
08:00: Francia érettségi írásbeli vizsga
MÁJUS
23
NYEK angol nyelvű dráma próba - BKK
MÁJUS
23
08:00: Országos kompetencia mérés a 6., 8., és 10 évf.
MÁJUS
24
17:00: NYEK angol nyelvű dráma bemutató - BKK; Erasmus+READ projekt záró dráma előadása
MÁJUS
25
AranySzTÁR döntő a DÖK nap keretében
MÁJUS
25
DÖK nap
MÁJUS
28
08:00: Olasz érettségi írásbeli vizsga
MÁJUS
28
10:00: Gimnázium 7. évfolyamára csatlakozók különbözeti vizsgája
MÁJUS
28
Erasmus+ SAFE projekt találkozó iskolánkban
MÁJUS
29
14:15: Iskolavezetői értekezlet
MÁJUS
29
Erasmus+ SAFE projekt találkozó iskolánkban
MÁJUS
29
SNI-tagozat munkaközösségi értekezlet
MÁJUS
29
Arany Gála - Próba
MÁJUS
30
Arany Gála - Próba
MÁJUS
30
NYELVELŐ anyanyelvi verseny 1-4. osztályosoknak az Eötvös Loránd Általános Iskola szervezésében
MÁJUS
30
14:00: Szárazelemek gyűjtése és leadása , zöld folyosó (utolsó az évben)
MÁJUS
31
16:00: Arany Gála
JÚN.
15
A tanév utolsó napja
Az oldal készült 2013-ban.