Ma: 2019. január 20. vasárnap - Fábián és Sebestyén napja
Jelenleg nincs tanítás!
Rádiós köszönetnyilvánítás a 2017.dec.15-17-i hétvégi programokért
2017-12-19
Kedves Diákok és Kollégáim! A pénteki napon került megrendezésre a gimnáziumi tagozat egyik legnagyobb, de mondhatom azt is, hogy a legnagyobb rendezvénye a Szalagavató, ahol a végzős 12. évfolyam diákjait ünnepeltük.
Az ünnepi hangulatú szervezés során minden szereplő alsóbb éves diák és az őket felkészítő pedagógusok is szívvel-lélekkel- szeretettel-kreativitással készültek a komoly bölcsességeket hordozó, ám itt-ott humorral, vidámsággal átszőtt műsorra.

A tartalmat átérző, a műsor ritmusát felvevő dekoratőrök (diákok és pedagógusok) színes mesevilágot varázsoltak a csarnokból erre a néhány órára. Azt gondolom – és a felém irányuló szülői, diák és kollegiális visszajelzések igazolják is ezt az érzést -, hogy a 12. osztályosok felé sikerült átadnunk mind a műsoron, mind a díszleten, mind pedig az ajándékműsoron keresztül az a szeretetet, ami végig kísérte őket itteni tanulásuk, nevelésük során: tehát mindazt, amit érzünk irántuk.

Köszönettel tartozom minden a próbákon és a műsoron segítő gimnazistának: aki pakolt, terített, hangosított, dekorált, ügyelt vagy bármely más tevékenységével segített. Köszönet minden szereplő diáknak a színvonalas előadásért, ami tényleg a szívükből jött. A 12. évfolyam csodálatos táncaival köszönte meg a műsort: a légies keringőkkel és a vidám osztálytáncokkal.

Köszönetem fejezem ki a háttérben segítő minden pedagógusnak, aki ha csak annyival segített is, hogy elengedte a szereplőket a próbákra vagy irányította a csarnok berendezését. Itt emelném ki a 11.b és 11. a osztályokat, akik példamutató munkát végeztek osztályfőnökeik Peszlegné Horváth Éva és Borsa Zsuzsa tanárnők irányításával. Megígérjük nektek, hogy jövőre nem kell pakolnotok.

Köszönöm a műsorban szereplő összes kollégám odaadó, szeretetteljes, ötletes fellépését!

Szülők is a segítségünkre voltak. Kérem kedves gyerekek, a nevemben is köszönjétek meg a sok segítséget szüleiteknek, akár „süti sütés”, szervezés vagy bármi más segítség is volt az!

Köszönöm továbbá Leszák Zoltánné és Deffentné Földvári Zsuzsanna kolléganőim alkotó munkáját, akik a műsorral összhangban levő dekorációval kiváló hangulatot kialakítottak ki.

Végül, de kiemelten köszönöm a tartalmat megálmodó türelemmel, odaadással szeretettel betanító két főrendező kolléganőmnek Trojkóné Horváth Ildikó és Tóth Ágnes tanárnők munkáját, valamint a szervezés koordinálását összefogó, minden figyelmével összpontosító Adorjánné Káldi Boglárka fáradhatatlanságát is.

Ha csak egy valaki is hiányzott volna a nagy csapatból, már nem ilyen csodálatos, színvonalas műsort tudtunk volna produkálni.

Erre a hétvégére egy másik csoda is jutott: az ének-zenés kis-és nagydiákjaink fantasztikus adventi jótékonysági koncertet adtak vasárnap délután a Karma Kaféban. A legkisebbektől a legnagyobbakig, a szárnypróbálgatástól a profi előadásig, a csodásan zengő énekhangtól a finom hangszereken át a ritmikusan dübörgő dobosokig minden megszólalt! Rengeteg tehetséges tanulónk mutatta be zenei tudását a 2 órás műsorban! Köszönjük nektek és pedagógusaitoknak valamint a főszervező tanárnőnek Szabó-Bisztricsány Beatrixnek és az Aranykapu Alapítványnak a csodálatos estét.

Ahogyan a Szalagavatón a tanárok és diákok közös dalában is elhangzottak az alábbi sorok, átültethető az iskolai életünkre is:
„Mert volt pár utunk és sok minden tudunk
De legfőképpen azt, hogy összetartozunk.”
„Adj hálát érte, hogy még együtt vagyunk!”

Karácsonyig néhány nap – 4 tanítási nap – van még hátra, amelyből az utolsót mi is ünnepléssel töltjük! Addig is vigyázzatok magatokra és egymásra!

Szép napot kívánok! Köszönöm a figyelmet!

Százhalombatta, 2017. december 18.
Horváthné dr. Hidegh Anikó intézményvezető
Az oldal készült 2013-ban.