Ma: 2018. október 22. hétfő - Előd napja
Jelenleg nincs tanítás! Becsengetés: 07:15-kor
Csak egészség legyen!
2017-12-06
– ezt a mondást elsősorban az idősebb korosztálytól halljuk. Most már biztos, hogy az Arany János Általános Iskola és Gimnázium egészséghete után,diákjaink számára is sokat jelent majd.
A jó közérzetet csak akkor tudjuk hosszú távon fenntartani, ha kiegyensúlyozott és egészséges életet élünk, ha egész-en jól vagyunk.

Úgy általában sokkal inkább tisztában vagyunk azzal, miket kell tennünk az egészségünkért, mint amennyit meg is valósítunk. Egyszerűen fogalmazva, többet beszélünk arról, mit kellene tenni az egészségünkért, mint amennyit valójában teszünk érte.

Változtassunk rajta!

Hozzávalók:
hallgass meg szokásokról, motivációkról, egyéni célokról, tájékozódásról és befolyásoló tényezőkről szóló előadásokat hiteles szakemberektől
kóstolj meg eddig nem fogyasztott egészséges italokat, tejtermékeket, vitaminokat, édességeket
állj be  sportemberekkel mozogni, ismerj meg új spottevékenységeket minden nap más és mást, találd meg a hozzád közelállót
ismerd meg magad pszichológus vagy a jóga segítségével
vegyél részt egészségügyi méréseken

Ezeket a hozzávalókat alaposan keverd össze és
VÁLTOZTASS okosan, de ne csak egy dolgon – például a táplálkozáson , hanem mellette mozogj, ügyelj lelki egészségedre is.

Az eredmény:
egészséges szokásokat  kialakító„aranyos” diákok, akiknél észrevétlenül is rutinná válhatnak azok az életmódbeli változások, amik egészségünk és így jó közérzetünk megőrzését segítik.

Adorjánné Káldi Boglárka
Az oldal készült 2013-ban.