Ma: 2018. február 21. szerda - Eleonóra napja
Jelenleg nincs tanítás! Becsengetés: 07:15-kor
Egy "rém" jó Halloween buli
2017-11-06
Iskolánkban sok éve hagyományosan megszervezzük az angolos kollégákkal és a gimnazista diákok segítségével a Halloweenparty-taz 5.-6. évfolyamos diákok számára.Idén ismét rekordot döntött a felsős Halloween: 12 csapat (csapatonként 4-6 tanuló) vett részt rajta!
Igaz, hogy a Halloween nem kifejezetten magyar ünnep, sőt, semmi köze a magyar hagyományokhoz; ugyanakkor iskolánkban fontosnak tartjuk, hogy a tanulók ne csak tanórákon ismerkedjenek meg az általuk tanult nyelv szókincsével és nyelvtanával, de legyenek tisztában az adott kultúrával, ünnepekkel, szokásokkal is.

A Halloween erre tökéletesen alkalmas. Vidám, vicces vetélkedők sora várta a gyerekeket, amelyekben szerepeltek komolyabb, viccesebb, könnyebb és kicsit nehezebb feladatok is –fontos, hogy tisztában legyenek a tanulók, mit is ünnepelnek az angolszászok ezen a napon, és miért – de a fő hangsúly a különféle tréfás, jópofa ügyességi és szellemi vetélkedőkön volt. A gyerekek tizenkét különböző állomáson jártak és többek között tekertek múmiákat, dobtak célba (vagy inkább félre, hogy ne találják el a denevért, hiszen ökoiskola és madárbarát iskola is vagyunk), szójátékokat játszottak és fánkevésben versenyeztek stb.

Persze senki sem távozott üres kézzel (és hassal); elvégre ez egy vidám ünnep. A feladatok megoldása után a diákok közösen elfogyasztották azokat a rettentően rémesen finom süteményeket, amiket a diákok hoztak.

Félelmetesen jól sikerült az idei party, remélem, a következő is ilyen jó lesz!
Képtár:
FEBR.
21
Pangea matematika verseny, iskolai forduló
FEBR.
22
Pangea matematika verseny, iskolai forduló
FEBR.
22
Szóbeli felvételik a gimnáziumi tagozaton
FEBR.
22
Beiskolázási szünet - gimnázium
FEBR.
22
16:30: Nyitva van az Aranykapu elsős beiskolázási program 2. alkalom - A mi iskolánk: Zenebona, játékos angol + informatika
FEBR.
23
Pangea matematika verseny, iskolai forduló
FEBR.
23
Szóbeli felvételik a gimnáziumi tagozaton
FEBR.
23
Beiskolázási szünet - gimnázium
FEBR.
23
ARANY PÁLYÁZATOK leadási határideje
FEBR.
23
Beiskolázási szünet - általános iskola alsó, felső, SNI-T, RAK - Ajándékkészítés az április első osztályos beiratkozásra
FEBR.
25
Kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja
FEBR.
27
Aranyos Percek - kulturális bemutató ovisoknak az Arany Napok rendezvénysorozat keretében
FEBR.
28
14:00: Szárazelemek gyűjtése és leadása , zöld folyosó
JÚN.
15
A tanév utolsó napja
Az oldal készült 2013-ban.