Ma: 2017. november 21. kedd - Olivér napja
Jelenleg nincs tanítás!
Egy "rém" jó Halloween buli
2017-11-06
Iskolánkban sok éve hagyományosan megszervezzük az angolos kollégákkal és a gimnazista diákok segítségével a Halloweenparty-taz 5.-6. évfolyamos diákok számára.Idén ismét rekordot döntött a felsős Halloween: 12 csapat (csapatonként 4-6 tanuló) vett részt rajta!
Igaz, hogy a Halloween nem kifejezetten magyar ünnep, sőt, semmi köze a magyar hagyományokhoz; ugyanakkor iskolánkban fontosnak tartjuk, hogy a tanulók ne csak tanórákon ismerkedjenek meg az általuk tanult nyelv szókincsével és nyelvtanával, de legyenek tisztában az adott kultúrával, ünnepekkel, szokásokkal is.

A Halloween erre tökéletesen alkalmas. Vidám, vicces vetélkedők sora várta a gyerekeket, amelyekben szerepeltek komolyabb, viccesebb, könnyebb és kicsit nehezebb feladatok is –fontos, hogy tisztában legyenek a tanulók, mit is ünnepelnek az angolszászok ezen a napon, és miért – de a fő hangsúly a különféle tréfás, jópofa ügyességi és szellemi vetélkedőkön volt. A gyerekek tizenkét különböző állomáson jártak és többek között tekertek múmiákat, dobtak célba (vagy inkább félre, hogy ne találják el a denevért, hiszen ökoiskola és madárbarát iskola is vagyunk), szójátékokat játszottak és fánkevésben versenyeztek stb.

Persze senki sem távozott üres kézzel (és hassal); elvégre ez egy vidám ünnep. A feladatok megoldása után a diákok közösen elfogyasztották azokat a rettentően rémesen finom süteményeket, amiket a diákok hoztak.

Félelmetesen jól sikerült az idei party, remélem, a következő is ilyen jó lesz!
Képtár:
NOV.
21
Simonyi Zsigmond Helyesírási Verseny iskolai forduló
NOV.
23
14:00: Bolyai angol verseny 8. évf. I. forduló
NOV.
24
Nonstopsport
NOV.
25
Bolyai Természettudományi Csapatverseny nevezési határideje
NOV.
27
Egészség napok - program külön forgatókönyv szerint
NOV.
28
Egészség napok - program külön forgatókönyv szerint
NOV.
28
16:00: Tagozati értekezletek minden tagozaton
NOV.
28
Adventi játszóház az SNI tagozaton
NOV.
29
Egészség napok - program külön forgatókönyv szerint
NOV.
29
Szárazelemek gyűjtése és leadása, zöld folyosó
NOV.
30
Egészség napok - program külön forgatókönyv szerint
JÚN.
15
A tanév utolsó napja
Az oldal készült 2013-ban.