Ma: 2021. június 24. csütörtök - Iván napja
Jelenleg nincs tanítás! Becsengetés: 07:15-kor
Erasmus+ találkozó Horvátországban
2017-10-02
Szeptember 24-én a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium 10, 11 és 12. évfolyamának hat tanulója és az iskola két tanára Horvátországba, Hvar szigetére utazott, hogy részt vegyenek a ’Read in Europe’ című Erasmus+ iskolai projekt ötödik diákcserés találkozóján.
Hosszú repülő- és kompút után megérkeztünk a horvátországi szigetre, ahol a Magyarországon lévő korai hideggel szemben nyári napsütés várt minket. A gyönyörű épületek, a kék tenger és a hatalmas pálmafák látványa lenyűgözött minket egy szempillantás alatt.

 A találkozó alatt több programot is szerveztek nekünk a horvát tanárok és diákok: bebarangoltuk Hvar központját és a sziget legrégebbi városát, Stari Gradot; majd előadásokon, játékokon és drámaórákon vettünk részt. Egyik délután a közeli Paklinski sziget tengerpartjára mentünk, ahol a hűvös víz és a napsütés élvezésével töltöttük az időt.

Természetesen nem csak szórakozásból állt a hetünk: előkészítettük a színdarabot, amit az utolsó Erasmus találkozón fognak majd előadni a résztvevők Spanyolországban, majd minden ország kis jelenettel mutatott be egy kultúrájára jellemző történetet, verset vagy mesét. Mi a Só népmesét játszottuk el. A hét záró estjén minden résztvevő ország (Horvátország, Magyarország, Olaszország, Litvánia, Spanyolország, Törökország) egy dallal mutatta be a kultúráját. Az utolsó napon érzelmes búcsút vettünk egymástól, de biztosak vagyunk benne, hogy mindig emlékezni fogunk az időre, amit együtt töltöttünk a csodás Hvaron.

Pap Kincső 11.b
Az oldal készült 2013-ban.