Ma: 2024. február 22. csütörtök - Gerzson napja
Jelenleg nincs tanítás! Becsengetés: 07:15-kor
Öt országból érkeztek cserediákok az Aranyba
2016-04-25
Huszonöt diák és tíz pedagógus vett részt az Európai Unió által támogatott, iskolák, óvodák stratégiai partnerségét összefogó Erasmus+ programban április 11-16. között Százhalombattán.
A programon belül tavaly ősszel kezdődött az olvasás népszerűsítésével és az alapkészségek
fejlesztésével foglalkozó "READ in Europe" projekt. Az első nemzetközi diákcserére február végén került sor a spanyolországi Tomellosoban, amelyen az Arany János iskolát öt diák és két pedagógus képviselte.

A nemzetközi diákcsere-program következő állomására Törökországból, Spanyolországból,
Olaszországból, Horvátországból és Litvániából érkeztek a vendégek városunkba. A hétfői
ünnepélyes megnyitón dr. Horváthné dr. Hidegh Anikó iskolaigazgató mutatta be a résztvevőknek az intézményt és a projekt eddigi eredményeit. A diákok drámafoglalkozáson vettek részt és közösen elolvasott könyvvel kapcsolatos feladatokat oldottak meg. Interaktív városnézés során ismerték meg Százhalombattát: ellátogattak a többi között a Hamvas Béla Városi Könyvtárba és a Régészeti Parkba, de kirándultak Budapesten, Visegrádon és Szentendrén is. Tartalmas programokkal – óralátogatással, dráma-, valamint interaktív Európa-workshoppal, vetélkedővel – telt és szoros barátságokkal zárult a hat napos együttlét.
forrás: Hírtükör
Képtár:
Az oldal készült 2013-ban.