Ma: 2019. január 20. vasárnap - Fábián és Sebestyén napja
Jelenleg nincs tanítás!
DIÁKOKNAK
2017-12-22
Sok szeretettel köszöntelek Benneteket ezen a különleges reggelen, amikor is utolsó nap vagyunk az iskolában ebben az évben az emberiség, a közösségek, a családok egyik legszebb ünnepét ünnepeljük mi is itt nagy közösségként az iskolában.
Ezzel a pár perces karácsonyi hangulattal valamint a délelőtti színházi előadással szeretnénk segíteni a – talán – legszebb ünnepre történő ráhangolódást osztályaitokban.  A színdarab rendezéséért, az előadásokért köszönetem fejezem ki Leszák Zoltánné tanárnőnek és az összes szereplőnek!

Még mielőtt azonban néhány szót szólnék a karácsonyról, szeretnélek Benneteket megdicsérni a 2017-es évben az iskola rendezvényein, programjain, műsorain való kulturált részvételért, szereplők esetében a színvonalas előadásokért. Azokért a fellépésekért, melyek után mindig elismerő szavakkal illették iskolánkat. Megdicsérem továbbá a legjobb és a jó tanulókat, és azokat is, akik kevésbé jó tanulók, de nagy erőfeszítésekkel igyekeznek a jobb eredményeket elérni!! Továbbá elismerés illet minden versenyzőt: művészeti, kulturális, sport és tanulmányi területeken elért szép eredményeitek miatt!! Ti mindannyian rengeteg plusz munkával éritek el a tanulás mellett versenyeredményeiteket, kiemelkedőek vagytok! Akár az iskolát képviselitek a versenyeken, akár egyénileg, vagy más egyesület színeiben versenyeztek!

Továbbá dicséret illeti az iskolán belüli színvonalas, színes, diákprogramok szervezéséért, lebonyolításáért a DÖK vezetés tagjait, akik szívvel-lélekkel szerveztek meg minden rendezvényüket! Mindehhez azonban a hangosítós fiúk és a rádiósok munkája elengedhetetlen volt, így őket is kiemelem és megdicsérem!

Ezekkel az eredményekkel, amiket felsoroltam, nemcsak egyéni érdek a sikerélmény jó érzése, hanem az iskola közösségéért tesztek, nem is keveset, azért, hogy Ti is és mi mindannyian jól érezzük magunkat ebben a közösségben! Azért, hogy iskolánkról ezen a településen és környékünkön is az legyen a vélemény, ami: elismert, jó színvonalú, közkedvelt iskola vagyunk!! Aki most kicsi hiányt érez a jócselekedetei terén magában, bízom benne, hogy a jövő évben jobban fog teljesíteni! Hiszen most következik az év vége, a nagy fogadalomtételek ideje. Még egyszer köszönöm szorgalmatokat, a jó magaviseletet és az ezen erényekre való törekvést is.
Továbbá köszönöm minden pedagógusnak és a pedagógiai munkát segítő kollégának, a technikai dolgozóknak a törődést, a gondoskodást, a szeretetet, a tiszteletet a gyerekek és egymás iránt. Köszönöm a kiváló szakmai munkát, a rengeteg kiemelkedő színvonalú programot, rendezvényt, melyet a pedagógusok és tanulók munkájának közös eredményeként csodálhatunk.

Most, hogy közeledik a karácsony, az egyik legszebb, legszentebb ünnepünk szerte a világon, biztos mindenki elgondolkodik azon, hogy mit is jelent a szeretet ünnepe. Az ajándékozás, mint a szeretet megnyilvánulása, nem az ajándékok nagyságának és értékének függvénye.

Dr. Bagdy Emőkeprofesszorasszony, ismert klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta
"A karácsonyi ajándékban szimbolikusan benne van egy darabja a szeretetünknek, a lényünknek. A karácsonyi ajándék valami olyannak az odaadása magunkból, ami nekünk kedves és fontos. Ami hozzánk tartozik, azt átadjuk – és ezzel mintegy átadunk magunkból is egy darabot."

A Karácsony üzenete éppen egyszerűségében rejlik: örüljünk egymásnak, hogy ott lehetünk együtt a karácsonyfa körül és örüljünk egymás mosolyának és egymás örömének. Gondoljatok erre a pillanatra, tekintsetek úgy családotokra, szüleitekre, nagyszülőkre, testvéreitekre, barátaitokra, mint az ajándékokra és az ünnep máris a szívünkbe költözik.

A karácsony minden évben valami titokzatos dolgot hoz a mindennapokba, a gyerekeknek izgalom, hogy vajon mi kerül a karácsonyfa alá, nekünk felnőtteknek, pedig számadás, hogy megint eltelt egy év és boldogságban, nyugalomban a családunkkal együtt ünnepelhetünk.
Holnaptól kezdődik a téli szünet, ezzel a Karácsonyi készülődés.

Kívánom, hogy számotokra Karácsony estéje, és az a csodákkal teli 3 nap teljen családotok körében meghitten, csendesen, szeretettel körülölelve, és legfőképpen egymásnak örülve!
Békés, boldog Karácsonyt kívánok minden tanulónak és felnőttnek itt az iskola közösségében és otthon kedves családjaitoknak!!

….és Karácsony után nem sokkal jön az év utolsó napja, mely mulatsággal telik! érezzétek jól magatokat, de mindig legyetek mértékletesek, vigyázzatok magatokra, egymásra!

Kívánok mindenkinek egészségben, eredményekben gazdag boldog új esztendőt a 2018-as évben!! A végzős 8. és 12. évfolyamosoknak pedig kívánom, hogy a továbbtanulásotok terén dédelgetett álmaitok váljanak valóra!

Most pedig az ajándékozás következik: az általános iskolásoknak az Önkormányzat készített minden tanulónak csomagot.

A gimnáziumi tanulók számára az Aranykapu Alapítvány gondoskodott ismételten karácsonyi ajándékról, amit a DÖK vezetősége fog átvenni. Kérem az Alapítvány képviseletében C.N-t, hogy mondja el, mit is kapnak a gimnazistáink 9-12. évf.

Kérem, hogy az általános iskolai osztályokból 2-3 fő képviselő jöjjön le átvenni az Önkormányzat ajándékcsomagjait. Kérem a DÖK vezetőket is, hogy fáradjanak le a karácsonyfához.
Képtár:
Az oldal készült 2013-ban.