Ma: 2023. szeptember 24. vasárnap - Gellért napja
Jelenleg nincs tanítás!
Erasmus+ tanári képzés Spanyolországban
2017-03-28
Az Erasmus + iskolák és óvodák stratégiai együttműködése keretén belül a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium három pedagógusa egy 5 napos közös tanári képzés programon vett részt a spanyol partneriskolában, Tomellosoban.
A találkozó során alkalmunk nyílt megismerkedni a spanyol partneriskola működésével, programjaival, projektjeivel és az általuk alkalmazott módszerekkel. Nagyon sok szakmai programon vettünk részt. Megvalósítottunk egy közös tanítási programot, amelynek keretén belül a részt vevő partnerek felváltva, egymást kiegészítve tanítottak spanyol diákokból álló csoportokat. Elsősorban a beszédkészség fejlesztése, illetve drámajátékok segítségével a drámai kifejezésmód fejlesztése volt a középpontban. A drámajátékokat felvonultató workshop képi rögzítése segítségével egy, a jövőben is hasznosítható feladatbankot dolgoztunk ki.  Megbeszéléseket tartottunk a projekt feladataival kapcsolatban és előkészítettük a következő találkozót.

Részt vettünk tanítási órákon és az iskola pedagógusai által szervezett és tartott programokon. Kreatív íráskészség műhelyfoglalkozás keretében alkalmunk nyílt motiváló fogalmazáskészség fejlesztő feladatok megismerésére, kipróbálására. Ezen a héten megünnepeltük az Erasmus+ programok 30 éves évfordulóját. A konferencia keretében mind a partnerországok, mind a spanyol iskola volt és jelenlegi diákjai beszámoltak a már teljesített és az éppen zajló projektek során megvalósult eredményeikről, élményeikről.

Látogatást tettünk a város és a régió kulturális intézményeibe és alkalmunk nyílt beszélgetni a spanyol iskolaszervezet tanulmányi és pedagógiai vezetőivel, előkészítve a jövőbeli lehetséges együttműködést.

Mindent összevetve egy nagyon hasznos 5 napos tanári képzésen vettünk részt, amely során nagyon sok ötlettel és módszerrel gazdagodtunk és emellett a nemzetközi projektcsapat tagjai között is tovább erősödött a szakmai kapcsolat.

A következő projekttalálkozóra Olaszországban kerül sor, ahová iskolánk diákjai és tanárai közösen utaznak, hogy az előkészített feladatokkal folytassák a hároméves projektmunkát. Közös történetírással fogják előkészíteni a jövőbeni saját színdarab megírását, előadását.
Képtár:
Az oldal készült 2013-ban.